Menu Sluiten

SGV zegeviert opnieuw

LEERDAM – De korfballers van SGV hebben afgelopen zaterdag moeite met scoren in het begin van de wedstrijd. Na een ruststand die alle kanten nog op kan, duwen de Culemborgers echter door en winnen ze met 6-14.

Terwijl het zaterdag met bakken uit de hemel sneeuwt, staan Ter Leede uit Leerdam en SGV droog in de Berenschot tegenover elkaar voor de regionale derby. Ondanks dat het veel doelpogingen krijgt, weten de Leerdammers niet te scoren. SGV begint veelbelovend door op een voorsprong van 0-4 te komen via Martijn Verheij, Naomi en Lennart Persoon (2), waarna Ter Leede een strafworp scoort. Na nogmaals een doelpunt van Verheij, scoort de thuisploeg opnieuw uit een dood spelmoment; 2-5.

Als de thuisploeg meteen na de rust weer weet te scoren, lijkt het duel nog spannend te worden. Vanaf de zesde minuut krijgen de SGV’ers het echter op hun heupen en lopen ze uit naar 3-13 via Martijn Verheij (3), Pauline Bakkenhoven, Lennart Persoon (2) en Michiel de Meij (2). Dan krijgt Ter Leede opnieuw een strafworp mee, die het weet te benutten. Bart Emons scoort nog eenmaal voor SGV, waarna Ter Leede zich voor de laatste keer opricht en twee keer scoort; 6-14.