SGV wint nipt

KNEGSEL – De korfballers van SGV gaven dit weekend niet op na een achterstand in de rust. Tegen het op de laatste plaats staande Fortuna ‘68, kende de SGV’ers een moeizame start van de wedstrijd. Van een ruststand van 8-5 weten de Culemborgers terug te komen in de tweede helft. Het wint in Knegsel met 13-14 van Fortuna ’68

De tweede competitiewedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen is voor de Culemborgers een belangrijke om in de subtop te blijven meedoen. Na een 15-10 overwinning op de korfballers van Fortuna ’68 in de eerste helft van het veldseizoen, dient de lijn te worden doorgetrokken. Maar de Culemborgers beginnen zwak: “We spelen te gezapig, er moet wat meer pit in het spel komen,” zegt coach Emmie Bouman in de rust. De Culemborgers kijken tegen een 8-5 achterstand aan. Gescoorde doelpunten voor de bezoekers staan op naam van Michiel de Meij (2), Lennart Persoon, Naomi Persoon en Christiaan de Sain.

Dan wordt de tweede helft goed begonnen door de Culemborgers. Martijn Verheij scoort direct maar het doelpunt wordt dubbel afgestraft door de thuisploeg. Dan scoort SGV de aansluitende doelpunten via De Sain (2) en Lennart Persoon; 10-9. Fortuna scoort nog eenmaal, maar SGV zet direct aan en komt via Verheij (2), Madelon Gerritsen en Daphne Vermeulen op een 11-13 voorsprong. De ploegen maken het heel spannend door gelijk te komen; 13-13. Dan scoort Vermeulen het verlossende doelpunt en gaat SGV naar huis met de punten; 13-14