Menu Sluiten

SGV verliest tegen Zuiderlingen

CULEMBORG – De korfballers van SGV begonnen de tweede helft van het veldseizoen hetzelfde als de eerste: tegen Maastricht/Heerlen uit Limburg. Helaas voor de Culemborgers liep de wedstrijd ook op dezelfde manier: de teams waren gelijkwaardig maar de Limburgers scoorden meer. SGV verliest thuis met 7-11.

Martijn Verheij scoort in de tweede minuut de openingstreffer voor de Culemborgers. Mede door windvlagen op de verkeerde momenten is dat voor de komende 25 minuten de enige treffer voor de thuisploeg. Maastricht/Heerlen weet echter wel de korf te vinden en scoort vijf maal voordat SGV wat terug doet. Na een treffer van Lennart Persoon bepaalt Timon Mertens de ruststand op 3-5.

Na de rust maakt Mertens twee tegentreffers goed door twee keer te scoren, waarna Maastricht/Heerlen nog tweemaal raak schiet; 5-9. Via Madelon Gerritsen komt SGV nog iets dichterbij maar de bezoekers weten opnieuw uit te lopen.