SGV laat punten liggen in Eindhoven

EINDHOVEN – Waar de korfballers van SGV zo goed uit de startblokken springen, zakt in de tweede helft de concentratie een beetje weg. Na een voorsprong in de rust, verliezen de Culemborgers van Atilla in Eindhoven met 12-10.

Na het fluitsignaal laten de Eindhovenaren meteen een indruk achter door in de eerste aanval te scoren. SGV laat zich echter niet uit het veld slaan en maakt een vuist. Lennart Persoon en Martijn Verheij delen de dubbele klappen uit; 1-4. Maar ook Atilla lijkt niet te schrikken van een achterstand en scoort driemaal achter elkaar, waardoor de stand gelijk wordt getrokken. Timon Mertens brengt de Culemborgers weer op voorsprong. Als de thuisploeg nogmaals een gelijke stand verzorgt, scoren Naomi en Lennart Persoon voor SGV; ruststand 5-7.

Ook vanuit de kleedkamer blijven de Culemborgers scherp en scoren ze via Verheij. De thuisclub vindt het welletjes en probeert zich terug te vechten. En met resultaat. Na twee treffers, vindt Persoon nog eens de korf; 7-9. Dan worden de bezoekers met 3 tegentreffers teruggezet naar een achterstand. Via Persoon trekt SGV nog eenmaal de stand gelijk, maar het weet de speelvorm van de eerste helft niet meer op tijd terug te vinden. Met nog twee tegendoelpunten gaan de Culemborgers het schip in. SGV verliest met 12-10.