SGV benut te weinig kansen

CULEMBORG – Hoewel het in het begin mooi gelijk opging en de tegenstanders niet voor elkaar onderdelen, delfde SGV het onderspit tegen BMC uit ‘s Hertogenbosch. Het werd in Culemborg 14-18.

“We wisselden goede momenten af met hele zwakke. En die moeten eruit.” Analyseert trainer Emmie Bouman als het Culemborgse achttal het veld afloopt. In de eerste paar minuten kijkt SGV steeds tegen een achterstand aan, maar het verschil wordt niet groter dan 2 doelpunten en mede dankzij scores van Martijn Verheij (2), Lennart Persoon, Daphne Vermeulen en Timon Mertens, is het na een kwartier spelen 5-5. Maar als Vermeulen en Persoon nog drie tegendoelpunten verzachten, lopen de bezoekers uit tot een 7-10 voorsprong, waarna het rustsignaal klinkt.

“Het gaat goed, maar die aanvallen moeten langer. Het is zo jammer als we de bal na een schot alweer kwijt zijn,” legt coach Bouman uit in de rust. Helaas voor de thuisploeg worden de langere aanvallen niet beloond met doelpunten en lopen de bezoekers uit naar 7-13. Dan zet SGV aan via Verheij (2), Lennart- en Naomi Persoon en komt het terug tot 11-13. Maar de afstand die de Bosschenaren hebben genomen, blijkt niet meer te overbruggen. Voor de Culemborgers scoren Lennart Persoon (2) en Mertens, maar BMC laat zich niet verrassen en blijft de thuisploeg voor. SGV verliest met 14-18.