Menu Sluiten

ONS en Augustinus winnen schoolkorfbaltoernooi

CULEMBORG – De teams van de Oranje Nassauschool locatie Diva groep vijf en Augustinus locatie Naberpad groep 6 wonnen vorige week woensdag het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van korfbalvereniging SGV. Ondanks sterke tegenstand van andere Culemborgse scholen, kwamen deze twee als sterksten uit de bus.

Hoewel voor woensdag de hele dag regen was voorspeld, leken de weergoden SGV en de scholen goed gezind. Bij aanvang van het toernooi was het zonnig en droog en streden de teams onder perfecte weersomstandigheden tegen elkaar op de nieuwe kunstgrasvelden van SGV. Vanuit zeven Culemborgse scholen hadden zich in totaal drieëntwintig teams opgegeven, en daarmee was het de hele dag bomvol en gezellig druk op de velden. Na acht spannende speelrondes barstte er een regenbui los waar je ‘u’ tegen zegt, waardoor de finales werden vervroegd om het onnodig doorweekt raken van de kinderen te voorkomen.

Bij groep vijf waren het de ONS Diva en de Palster, team 2 die streden om de titel en bij groep 6 waren het de Augustinus Naberpad, team 1 en 2. Waar de ONS Diva bij groep 5 het sterkste team bleek, was het bij groep 6 Augustinus Naberpad team 1. De wisselbeker werd traditioneel uitgereikt aan de poulewinnaars die de meeste doelpunten hadden gescoord. Dat was Augustinus Naberpad. team 1. Aan deze school dus ook de taak om volgend jaar ‘hun’ wisselbeker te verdedigen. De plaatsen drie voor groep 5 en 6 werden respectievelijk veroverd door de Distelvlinder, team 2 en locatie Zijderups van de Augustinus.

Ondanks de wolkbreuk midden op de dag en wat wijzigingen in het programma, was het schoolkorfbaltoernooi wederom een groot succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.