Menu Sluiten

Sinterklaas

Ook bij Korfbalvereniging SGV is er Sinterklaas gevierd. Er waren voor de jongste jeugd Pietentrainingen georganiseerd. Maar het grote feest was vrijdag 23 November. Elk jaar wordt dit feest gevierd en alle kinderen van alle teams waren uitgenodigd. 

Bij de Kangoeroes en de F- jes kwam Sinterklaas met zijn pieten zelfs even langs, omdat hij ze heel hard hoorde zingen. Veel kinderen hadden zich verkleed als zwarte piet en ze hadden allemaal een mooie muts gemaakt met hun naam erop. Iedereen mocht bij Sinterklaas komen en als je het wilde kon je ook op schoot. Voor dat Sinterklaas wegging liet hij voor iedereen een cadeautje achter. 

De D- teams hadden lootjes getrokken. Ze hadden een surprise gemaakt en allemaal een origineel gedicht. Er waren hele leuke surprises gemaakt. Er was van alles een Kaptafel, Korfbalpaal, Tennisracket, maar ook een hele grote Turkse pizza. 

De C,B en A- teams speelden ‘Het Dobbelspel’. Iedereen had hiervoor drie cadeautjes gekocht en daar werd het spel mee gespeeld. Elk nummer van de dobbelsteen stond voor een opdracht. Deze opdrachten werden nog tweemaal veranderd om het nog spannender te maken. 

Dit waren opdrachten van pak een cadeautje van iemand af, ruil een cadeautje naar keuze met iemand, doe een opdracht enzovoort. En uiteindelijk mocht je de cadeautjes die je over had houden. 

De zaterdag en de woensdag erna was er Pietentraining voor de Kangoeroes en de F- jes. Tijdens die trainingen oefende ze met pakjes gooien, klimmen en klauteren, pakjes doorgeven en nog meer oefeningen om te kijken of zij ook konden wat de pieten van Sinterklaas kunnen. Iedereen slaagde voor de Pietentraining en kreeg een Pietendiploma met wat lekkers cadeau. Het was allemaal hartstikke leuk en de Pietentrainingen waren erg leerzaam. 

 Hugo Zegers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.