Menu Sluiten

SGV verliest onnodig

CULEMBORG – De korfballers van SGV hadden dit weekend de kans om punten te pakken tegen het Sleeuwijkse SKV. Toch had pech in de tweede helft de overhand en verloren de Culemborgers opnieuw onnodig. Het wordt 11-15.

In de eerste vijf minuten zijn de Culemborgers een klasse beter dan hun bezoekers. Elke aanval wordt goed opgezet en kansen missen maar zelden de korf. Via Timon Mertens, Naomi Persoon en Melissa van der Ven komt SGV op een goede voorsprong. Een tegendoelpunt wordt door Pauline Bakkenhoven en Christiaan de Sain goedgemaakt. Dan kruipen de bezoekers uit hun schulp en scoren driemaal achter elkaar. Persoon doet wat terug, waarop het opnieuw de bezoekers zijn die scoren. Weer probeert Persoon het tij te keren, maar de gelijkmaker volgt direct. Frits Visser zet SGV op een voorsprong, waardoor de ruststand wordt bepaald op 8-7.

In de kleedkamers lijken de bezoekers een goede peptalk gekregen te hebben, zodat ze na de rust direct driemaal achter elkaar scoren. Visser scoort de aansluiter, waarop de tegenstander de korf vindt. Wanneer Persoon de 10-11 scoort, is het zaak voor SGV om de gelijkmaker te scoren. Helaas blijft deze uit. SKV zet nogmaals aan, scoort drie keer achter elkaar en ook een doelpunt van Martijn Verheij kan niks meer betekenen voor SGV. SKV bepaalt de eindstand op 11-15. Een onnodige verliespot voor de Culemborgers, die dit zaalseizoen nog geen wedstrijd met winst hebben afgesloten. Komende weken is het zaak om te stunten tegen de koplopers om toch nog wat punten te pakken.