Korfballers knokken en winnen

CULEMBORG – De korfballers van SGV hebben zich afgelopen zaterdag van hun sterke kant laten zien. Ze wonnen op Terweijde met 14-9 van SKV uit Sleeuwijk.

Vanaf het begin zette SGV een zeer sterk spelletje neer. De bal ging snel rond, SKV kreeg de kans niet op mee te kijken en voor de bezoekers met hun ogen konden knipperen scoorde Martijn Verheij een tweetal doelpunten. De thuisclub had de smaak te pakken en scoorde nog twee keer. Nu via Lukas Verweij en Marjan Helmond. Nadat Verheij nog twee extra doelpunten maakte, ging SKV na twintig minuten speeltijd in de tegenaanval en scoorde. Maar Helmond herstelde de marge van 6 direct: 7-1. Met nog een drietal tegentreffers van SKV en een punt van Lennart Persoon ging SGV de rust in met een 8-4 voorsprong.

Vanuit de kleedkamers pakte SKV de draad weer goed op en scoorde gelijk in de eerste minuut. Niet veel later volgde een antwoord van Naomi Persoon en na nog een tegentreffer realiseerden Lennart Persoon, Verheij en Daphne Vermeulen opnieuw de zes doelpunten voorsprong van het begin van de eerste helft, 12-6. Heel even liet SGV de bezoekers terugkomen tot 12-9, maar Verheij en Persoon beslisten de eindstand op 14-9. Een verdiende overwinning.