Menu Sluiten

De Distelvlinder wint wisselbeker SGV Schoolkorfbaltoernooi 2017

Goede muziek, een glimmende wisselbeker en 14 teams met 160 fanatieke basisschoolleerlingen. Op de velden van SGV was het afgelopen woensdag 5 april een drukte van belang. De groepen 5 en 6 van de Culemborgse basisscholen gingen met elkaar de strijd aan om de felbegeerde Schoolkorfbalternooi wisselbeker.

Distelvlinder goed vertegenwoordigd
Na 10 speelrondes was het tijd voor de finales. Drie teams van De Distelvlinder maakten kans op een eerste prijs. In de finale van groep 5 stonden namelijk team I en team II tegenover elkaar. Bij de groepen 6 wist De Kaardebol samen met De Distelvlinder door te dringen tot de finale. De Distelvlinder team II en team I pakten bij de groepen 5 de eerste en de tweede prijs. De Oranje Nassau School werd derde.

Wisselbeker
Ook bij de groepen 6 ging De Oranje Nassau School naar huis met het brons. Tijdens de finalestrijd tussen De Kaardebol en De Distelvlinder kwam De Kaardebol als winnaar uit de bus. Maar wie mocht de wisselbeker meenemen? Waar in 2016 de Oranje Nassau School nog met de prijs naar huis ging, was het afgelopen toernooi De Distelvlinder groep 5 die het hoogste doelsaldo behaalde. Zij mogen dus het komende jaar de wisselbeker op school neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.