Winst voor SGV D2!

CULEMBORG – Al sinds het begin van het veldseizoen zat het er aan te komen. Na zware trainingen en belangrijke tactiek besprekingen kan de D2 van SGV haar eerste overwinning in het wedstrijdboek bijschrijven. Zaterdag 23 april was de D2 in eigen huis met 3-2 te sterk voor Ter Leede D1. Een fantastische overwinning!

Na een jammerlijke nederlaag tegen de bezoekers uit Leerdam een week eerder, beginnen de pupillen van de D2 fel aan de start. In de aanval schieten Timo, Kiran, Vera en Justine uit de startblokken. Na 12,5 minuten is er voor de SGV’ers nog geen doelpunt gevallen, Ter Leede heeft helaas via een strafworp wel de korf gevonden. Met de vak-en functie wissel is het de beurt aan Dennis, Melle, Iris en Sannah om de aanval in te zetten. Dit resulteert na lang knokken en een tegendoelpunt in de andere kant in de 1-2 aansluiter voor SGV.

Het fanatisme van coaches Nisette en Naomi wordt voor en in de rust overgebracht op reservespelers Thamar en Merlijn, die op de plaatsen van Iris en Kiran een flitsende tweede helft spelen. Door perfecte gooitechnieken, tactische slimmigheden en snelle spelmomenten weten Justine in het derde kwart, gevolgd door nog een keer Dennis in de laatste speelminuten, te scoren en SGV op een voorsprong te zetten. Door teamspirit en goed samenspel weet de D2 een 0-2 achterstand om te zetten in een 3-2 voorsprong, wat een groot compliment verdient!

De trotse coaches trakteren op zuurverdiende ijsjes, maar de volgende zware training is alweer in de maak….. Op naar de volgende overwinning(en)! Daar zullen Isabel, Femke en Kevin (die op vakantie waren) ook weer bij zijn.