Menu Sluiten

Reis rond de wereld met kamp!

In juli hebben veel jeugd SGV-ers een heuze reis rond de wereld beleefd. En dat in een kleine drie dagen in de bossen van Driebergen! De landen China, Brazilië, Amerika en Zuid-Afrika hebben door veel spelletjes te spelen, gestreden om uiteindelijk het verst op de landkaart te komen en zo de beste wereldreiziger van het kamp te worden. Zie hier het reisverslag.

IMG_5286Op vrijdagavond kon iedereen inchecken met zijn boardingpass en ontvingen ze hun paspoort voor deze wel heel bijzondere wereldreis. In de paspoorten stonden de volgende nationaliteiten vermeld: Chinees, Amerikaans, Braziliaans en Zuid-Afrikaans. Het was al snel duidelijk dat deze nationaliteiten de groepjes vormden.

De wereldreis begon rustig met het ontwerpen van een vlag. Maar al snel werd iedereen opgetrommeld om andere wereldreizigers te gaan vinden tijdens een Vossenjacht. Als een wereldreiziger was gevonden, moesten er verschillende opdrachten gedaan worden, zoals maak je eigen Yell en ga zo leuk mogelijk op de foto.

Eenmaal terug bij het kamp, konden de vlaggen afgemaakt worden. En voor het ‘slapen gaan’ was er nog een kampvuur met marshmallows.

IMG-20140718-WA0002Zaterdagochtend deed iedereen fanatiek mee met de ochtend gymnastiek. Want voor deel 2 van de wereldreis moet je goed opgewarmd zijn. Er was een lange speurtocht met allerlei vragen en weetjes over landen en spelletjes onderweg. ’s Middags hebben we de nieuwelingen in het zonnetje gezet en met name Manon en Eva hebben we alvast passend bedankt voor hun deelname als groepsleider.

Toen iedereen weer opgefrist was, was het tijd voor een beetje rust voor het lichaam en moesten er vragen beantwoord worden tijdens de soms moeilijke Wereldquizzzzz

Tijdens deze quiz hebben de vrouwen van de keukenploeg een heerlijke Italiaanse maaltijd bereid en zo konden alle wereldreizigers hun buikje rond eten.

Na het eten hebben de wereldreizigers zich vermaakt met levend ganzenbord. Waarbij sommige vakjes voor leuke opdrachten stonden, zoals verzamel zoveel mogelijk sokken, hou de ballon zo lang mogelijk van de grond en eet beschuit en probeer te fluiten.

IMG_5327Maar……… om 22.00u kon het Nederlands voetbal elftal nog 1 keer schitteren op het WK. Dus iedereen die wilde, kon het Nederlands elftal aanmoedigen. Alhoewel, er waren ook 2 wel heel erg luidruchtige Braziliaanse fans in de zaal die gelukkig snel stiller werden……. Het was namelijk al snel duidelijk wie deze wedstrijd zou gaan winnen.

Had je geen zin in voetbal, dan kon je ook bij het kampvuur gaan zitten of lekker het bed induiken.

Zondagochtend begon iedereen de dag weer vrolijk met ochtend gymnastiek. Na het ontbijt was het tijd om alle spullen weer op te ruimen maar gelukkig was de reis nog niet ten einde. Er was nog een zeskamp met heel veel water zoals waterballonnen over het volleybalnet gooien, een emmer water naar de overkant dragen op gestrekte armen en met 2 bekers water door een hoepel parcours. Als de thuisblijvers willen weten hoe nat je kon worden, dan kunnen ze dit navragen bij Robin.

Na dit spel hebben we lekker patat gegeten en werd er bekendgemaakt wie zich de beste wereldreiziger van dit kamp mocht noemen. Alleen heeft iedereen zo hard gestreden dat er een gelijkspel was. Op de eerste plaats waren China en Zuid-Afrika gelijk geëindigd, Amerika was 3e en Brazilië was 4e. Om toch een winnaar aan te wijzen, moesten China en Zuid-Afrika hun Yell laten horen. En toen was het duidelijk: CHINA mag zich de beste wereldreiziger van het kamp noemen!

IMG-20140718-WA0000Op maandag is de postbode druk in de weer geweest om alle kaarten die de wereldreizigers aan het thuisfront hadden geschreven te bezorgen. Zo kwamen ook de missende paspoorten boven tafel. Afzender was Amerika!!

We willen iedereen die heeft meegeholpen aan het kamp en alle ouders die hebben gereden heel erg bedanken! We hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad! Bekijk de foto’s via onze fotopagina en houd de uitnodigingen voor een volgend kamp in de gaten…..

De kampcommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.