Menu Sluiten

Jeugdtrainersbijeenkomst

Op 6 februari is de 2e bijeenkomst geweest met onze jeugdtrainers onder de toepasselijke titel “Train de trainers”. Zoals Mirjam in haar stukje naar aanleiding van de eerste bijeenkomst al aangaf, worden tijdens deze bijeenkomsten de basistechnieken uitgelegd die bij het korfbal komen kijken. Ze werden voorgedaan aan onze jeudgtrainers (met een jeugdteam als oefengroep voor praktische oefeningen), met als bedoeling dat we over de hele breedte van onze jeugdtrainers de basistechnieken op eenzelfde manier aanleren en corrigeren.

In eerste instantie waren er drie bijeenkomsten gepland, maar het ziet er nu naar uit dat we meer van deze bijeenkomsten komen. Wellicht ook om tactische aspecten te behandelen.

In de tweede bijeenkomst werd kort teruggeblikt op de eerste bijeenkomst (gooien&vangen en schot uit stand) waarna de technieken van de strafworp en de doorloopbal werden behandeld. Opnieuw werd de B2 gebruikt als oefengroep (dank daarvoor!)

Punten ter verbetering van het theoretische en van het praktische gedeelte naar aanleiding van de eerste bijeenkomst werden meegenomen in de tweede, wat maakte dat het voor zowel de B2 als voor de trainers een nuttige avond was.

Voor 15 april staat de volgende bijeenkomst gepland en dan gaan we het hebben over het schot uit beweging.

Namens de JTC,
Anthony van Culenborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.