Menu Sluiten

Wie zijn wij?

Korfbalvereniging SGV is opgericht op 15 juni 1947 door Conny van de Meer, later Conny Vink. De vereniging trainde in het begin op het schoolplein van de Scheffelschool (huidige Beatrixschool) en speelde haar wedstrijden in de Plantage waar nu het hertenkamp is gesitueerd. Er werd altijd gespeeld, al was het in de koeienpoep! Na 13 verschillende locaties, speelt SGV nu al ruim 30 jaar op sportpark Terweijde. In 2012 is SGV uiteindelijk naar een eigen kantine met kunstgrasvelden verhuisd, onze huidige locatie. 

SGV is een gezellige vereniging waarbij zowel prestatie als gezelligheid bovenaan staan. Korfbal is een echte familiesport en wordt gespeeld met gemengde teams (jongens en meisjes in een team), en dat is ook gelijk wat korfbal van alle andere sporten onderscheidt. 

SGV heeft ongeveer 100 leden. Bij SGV spelen één seniorenteam wedstrijdkorfbal en de overige teams breedtekorfbal. Bij de jeugdteams spelen alle teams breedtekorfbal. De jeugdteams worden getraind door leden van onze eigen vereniging.  senioren- en junioren, De seniorenteams hebben ook een trainer vanuit de eigen gelederen. Verder hebben we een trainingsgroep en een kangoeroegroep. 

SGV kenmerkt zich door een gezellige familiesfeer en het ons-kent-ons gevoel. In het clubhuis worden verschillende activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie. 

SGV heeft een eigen clubhuis en huren de velden van de gemeente op het sportpark Terweijde. Hier worden alle veldtrainingen verzorgd. Voor de zaalcompetitie maakt de vereniging gebruik van sporthal Interweij en sporthal Parijsch. De ene helft van het jaar spelen we buiten op zand ingestrooid kunstgras en de andere helft in de zaal. SGV is een zaterdagvereniging, de trainingsavonden zijn op maandag en woensdag. De trainingen op maandag zijn voor de meeste teams niet verplicht.  

Korfbal is een sociale sport, iedereen is gelijkwaardig. En iedereen is welkom.

Buiten de trainingsavonden en wedstrijddagen organiseren we ook leuke activiteiten zoals: thema- en feestavonden, toernooien, afsluitdagen en barbecues. Maar ook speciale activiteiten voor de jeugd: bingo, filmavonden, knutsel en spelavonden en niet te vergeten het jeugdkamp. Van jong tot oud, iedereen moet het naar zijn zin hebben en zich thuis voelen binnen de vereniging. Op thuisdagen, de dag dat alle teams een thuiswedstrijd spelen, is het een gezellige drukte die meestal gezamenlijk wordt afgesloten in de kantine. 

Graag tot ziens.