Menu Sluiten

Coronaregels voor een bezoek aan SGV

S.G.V. moet net als alle andere sportverenigingen voldoen aan de veiligheids- en hygiëneregels ten aanzien van het COVID-19 virus. S.G.V. hanteert hiervoor de regels en adviezen van het RIVM, NOC/NSF en de gemeente Culemborg. Deze regels gelden voor sporters, trainers, begeleiders, ouders/verzorgers en toeschouwers.

Hieronder lees je welke regels S.G.V. hanteert na de aangescherpte maatregelen die de rijksoverheid heeft ingevoerd hebben per 28 november 2021.

De belangrijkste basisregels blijven van kracht.

• Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden.
  • Was vaak je handen.
  • Voor niet sporters is het dragen van een mondkapje tijdens verplaatsing door de sportaccommodatie (zaal, kleedkamers, sportkantine) verplicht.

Coronatoegangsbewijs (CTB)

Bij toegang tot de sporthal zullen bezoekers vanaf 18 jaar worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs. Als u niet beschikt over een coronatoegangsbewijs met identiteitsbewijs dan zal de toegang tot de sporthal en sportkantine worden geweigerd.

Voor mensen met een (op dat moment benodigde) functie binnen de sporthal geldt het coronatoegangsbewijs niet. Denk hierbij aan trainers/coaches, scheidsrechters en vrijwilligers. Het gebruik van een mondkapje geldt ook voor mensen met een functie.

De trainingen op maandag en woensdag gaan niet door.

Wedstrijden gaan door. Indien nodig worden deze verplaatst.

Bij jonge kinderen die nog niet zelfstandig kunnen omkleden graag zorgen dat ze helemaal aangekleed zijn, zodat alleen de schoenen/shirtje gewisseld hoeven te worden.

Geen toeschouwers bij trainingen en wedstrijden

Het toelaten van toeschouwers is niet meer toegestaan zowel bij wedstrijden als tijdens de trainingen. Sporters worden verzocht na de sportactiviteit de zaal zo snel mogelijk te verlaten.

* Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regeling voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Gebruik van mondkapje en 1,5m afstand tot elkaar is wel verplicht.

* Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd.

Ben ik dan toeschouwer?

Ja. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Sportkantine

De sportkantine zal op trainingsavonden gesloten zijn.

Op de zaterdagen sluit de kantine om 17.00 uur.

Er is een beperkte zitcapaciteit in de kantine.

Om het handhaven van de maatregelen overzichtelijk te houden is er geen afhaalmogelijkheid in de sportkantine. Dit betekent dat voor toegang tot de kantine er altijd gecontroleerd wordt op een CTB. Bezoekers zonder een geldig CTB kunnen geen gebruikmaken van de sportkantine.

In de sportkantine worden vaste zitplaatsen gehanteerd. De tafels en stoelen staan geplaatst volgende de corona regels. Deze daarom ook zo laten staan. Bij verplaatsen in de sportkantine is een mondkapje verplicht.

Voor meer informatie over de coronacheck, kijk nog even op www.coronacheck.nl

Laatst bijgewerkt: 02-12-2021