Menu Sluiten

Coronaregels voor een bezoek aan SGV

Laatste update: 26 januari 2022

S.G.V. moet net als alle andere sportverenigingen voldoen aan de veiligheids- en hygiëneregels ten aanzien van het COVID-19 virus. S.G.V. hanteert hiervoor de regels en adviezen van het RIVM, NOC/NSF en de gemeente Culemborg. Deze regels gelden voor sporters, trainers, begeleiders, ouders/verzorgers en toeschouwers.

Hieronder lees je welke regels S.G.V. hanteert.

De belangrijkste basisregels blijven van kracht.

• Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden.
  • Was vaak je handen.
  • Voor niet sporters is het dragen van een mondkapje tijdens verplaatsing door de sportaccommodatie (zaal, kleedkamers, sportkantine) verplicht.

Coronatoegangsbewijs (CTB)

Bij toegang tot de sporthal zullen bezoekers vanaf 18 jaar worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs. Als u niet beschikt over een coronatoegangsbewijs met identiteitsbewijs dan zal de toegang tot de sporthal en sportkantine worden geweigerd.

Voor mensen met een (op dat moment benodigde) functie binnen de sporthal geldt het coronatoegangsbewijs niet. Denk hierbij aan trainers/coaches, scheidsrechters en vrijwilligers. Het gebruik van een mondkapje geldt ook voor mensen met een functie.

De trainingen op maandag en woensdag gaan door.

De competitie gaat voor breedte korfbal door zoals gepland.
Voor wedstrijdkorfbal (SGV) wordt een nieuwe competitie samengesteld.

Toeschouwers bij trainingen en wedstrijden

Toeschouwers zijn welkom tot 22.00u en dienen zich aan de volgende regels te houden.

• Coronabewijs laten zien bij binnenkomst
  • Vaste zitplaatsen op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.

Sportkantine

De sportkantine zal op trainingsavonden en zaterdagen open zijn tot 22.00 uur. In de sportkantine worden vaste zitplaatsen gehanteerd. Hierdoor is er een beperkte zitcapaciteit in de kantine. De tafels en stoelen staan geplaatst volgende de corona regels. Deze daarom ook zo laten staan. Bij verplaatsen in de sportkantine is een mondkapje verplicht.

Om het handhaven van de maatregelen overzichtelijk te houden is er geen afhaalmogelijkheid in de sportkantine. Dit betekent dat voor toegang tot de kantine er altijd gecontroleerd wordt op een CTB. Bezoekers zonder een geldig CTB kunnen geen gebruikmaken van de sportkantine.

Voor meer informatie over de coronacheck, kijk nog even op www.coronacheck.nl

Voor meer informatie over de coronaregels bij sporten, kijk nog even op www.nocnsf.nl of www.rijksoverheid.nl