SGV volledig van het veld geveegd

MAARTENSDIJK – Voor korfbalvereniging SGV was de wedstrijd tegen DOS er een om heel snel te vergeten. De Culemborgers werkten hard maar titelkandidaat DOS was in Maartensdijk een paar maatjes te groot. Het werd 25-4.

Na een tegendoelpunt in de eerste minuut, leek SGV goed mee te kunnen komen met de tegenstander want Timon Mertens legde een doorloopbal in de korf: 1-1. En dat was meteen het laatste moment in de wedstrijd dat de twee ploegen op een gelijk aantal treffers stonden. DOS kwam namelijk viermaal tot scoren, totdat Lennart Persoon iets terug deed. Maar ook na dit doelpunt maakte de tegenstander drie treffers, waarop Persoon nogmaals via een afstandschot antwoordde. Omdat DOS zo kort op de Culemborgers verdedigde, had SGV moeite tot kansen te komen. Toch kregen de bezoekers in de eerste helft genoeg kansen, maar hadden ze de pech dat de ballen het gat in de korf niet vonden. Voor rust scoorde DOS nog eenmaal: 9-3

In de tweede helft was er voor SGV weinig eer meer te behalen. Na ruim een kwartier spelen en acht tegendoelpunten, scoorde Mertens nog een keer. En dat was meteen het laatste doelpunt van de bezoekers. Het loepzuivere DOS scoorde nog eens acht keer voordat het eindsignaal werd gegeven. Met een 25-4 verlies blies SGV de aftocht en keerde verslagen terug naar Culemborg.