SGV MW1 komt net tekort tegen TZ

Het was een kleine verrassing dat na een half uur wachten de wedstrijd toch nog kon beginnen. SGV MW1 speelde op een warme woensdagavond tegen het eveneens christelijke TZ in Maartensdijk. Ondanks het lange wachten begon SGV geconcentreerd.

Toch mislukte de eerste twee aanvallen van SGV, de bal werd vroegtijdig onderschept. Het was aan het goede overnemen van Katja en Irene te danken dat SGV al niet snel een achterstand opliep.

Simone scoorde het eerste doelpunt. Ongeveer van dezelfde afstand schoot manlief Maarten 5 minuten later de 1-2 binnen. TZ scoorde de gelijkmaker uit een strafworp tegen Marieke, die een minuut eerder de scheidsrechter hekelde door na een foutieve onderschepping op de middenlijn de bal flauw buiten de lijnen te spelen.

Voor SGV volgde een flink aantal kleine kansen. Maar het lukte Paul pas in de laatste minuten voor rust van afstand de 4-3 te scoren.

Na rust kon de voor Irene ingebrachte Emmie niet voorkomen dat TZ uitliep naar 6-3. Robert onderbrak de score van TZ met een mooie doorloopbal, maar kon pas bij 8-4 een de mand vinden voor 8-5. Marieke scoorde nog 8-6, maar het bleek niet genoeg. De scheidsrechter – inmiddels nat geworden van enkele zomerse regendruppels – floot af.