SGV geeft niet thuis

Afgelopen zaterdag mocht SGV aantreden tegen Hebbes in Utrecht. Inzet van dit onderonsje was de derde plek op de ranglijst, met uitzicht op meer. Iets waar SGV vanzelfsprekend wel oren naar had.

De wedstijd startte aantrekkelijk want na welgeteld twee minuten en vier aanvallen stond er een 2-2 (doelpunten van Esther en Madelon) tussenstand op het scorebord. Even leek het erop dat met name de notulist van de middag een zware dobber zou krijgen. Niets bleek echter minder waar. Na deze voortvarende start stokte de doelpuntenproductie volledig. Gelukkig voor SGV was ook Hebbes hier debet aan. Pas na acht minuten werd de korf weer gevonden en tekende Timon de – zo bleek later – enige Betuwse voorsprong in de wedstrijd aan.

Het speldbeeld zakte naar een bedenkelijk niveau. Veel persoonlijke fouten en een gebrek aan geloof in eigen kunnen zorgde ervoor dat het ook niet bepaald sprankelend spelende Hebbes, bij rust een voorsprong van twee punten te pakken had: 8-6. Doelpunten van SGV kwamen op naam van: Sander, Leon en Madelon.

SGV startte na rust nog vol goede moed en Madelon wist snel de aansluitingstreffer te forceren. Maar het leek erop dat deze treffer SGV meer kwaad dan goed deed. In de tweede helft lukte er bar weinig meer. Het tweede aanvalsvak stond weliswaar zo’n 15 minuten lang heldhaftig te verdedigen maar door het gebrek aan daadkracht in de aanval moesten ze toch uiteindelijk een tegendoelpunt toestaan. Dit bleek de nekslag. Ondanks doelpunten van Frits, Tobias en Esther speelde Hebbes zich moeiteloos en verdiend naar een 16-10 overwinning.

Na deze nederlaag moet SGV bij zichzelf te rade gaan. Het is niet de eerste nederlaag die ze volledig aan zichzelf te danken heeft. Een mooie plek op de ranglijst zit er niet meer in, maar SGV kan zeker nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd. SGV speelt nog tegen de top 2 en bewees tijdens de heenronde van de veldcompetitie niet onder te doen voor deze ploegen. Dan moet wel alles kloppen bij SGV, maar de ploeg zal er de komende weken alles aan doen om dat te bewerkstelligen en het seizoen op een positieve en mooie manier af te sluiten.