Coronaregels voor een bezoek aan SGV (update 29 september 2020)

Coronaregels voor een bezoek aan SGV

In lijn met de maatregelen die de rijksoverheid heeft aangekondigd op maandag 28 september 2020 hebben wij onze regels aangepast. Eerst hebben we de hoofdlijnen beschreven, daarna de uitgebreidere regels per onderwerp. Wij volgen hierin de regels die de rijksoverheid en de veiligheidsregio hebben opgesteld.

• Je mag alleen het sportpark betreden als je geen gezondheidsklachten hebt die kunnen wijzen op corona
  • Het sportpark is alleen toegankelijk voor sporters en noodzakelijke begeleiding
  • Bij uitspelende jeugdteams worden de chauffeurs als begeleiding gezien, uiteraard is het niet de bedoeling dat er meer chauffeurs zijn dan noodzakelijk
  • Iedereen boven de 18 jaar moet 1,5 meter afstand houden (met uitzondering tijdens het sporten)
  • Supporters zijn voorlopig niet meer welkom op het sportpark
  • De kantine is gesloten, kleedkamers zijn wel geopend maar in verband met het snel na het sporten weer verlaten van het sportpark mogen de douches niet gebruikt worden.

Met bovenstaande regels kunnen we allemaal veilig blijven sporten en corona onder controle krijgen.

Met sportieve groet,

Bestuur SGV

Afstand houden en fysiek contact

• Tijdens de trainingen en het beoefenen van de wedstrijden hoeven spelers geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Reservespelers vanaf 18 jaar moeten op de bank 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dit kan georganiseerd worden door het plaatsen van extra stoelen. Het betreffende team is verantwoordelijk dit te organiseren voor de eigen ploeg én de uit-ploeg.
  • Voorafgaand aan de wedstrijden worden géén handen geschud.
  • Na de trainingen en wedstrijden hoeven jeugd t/m 17 jaar geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Jeugd en senioren vanaf 18 jaar zijn verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar en jeugd vanaf 12 jaar te houden.
  • Indien een speler een blessure o.i.d. heeft, gaat veiligheid voor alles en wordt de speler door de trainer/begeleider geholpen waar nodig. Ook als dat betekent dat de afstandsregel overtreden moet worden. Belangrijk om daarna wel extra goed de handen te reinigen.

Hygiëne maatregelen

• Na de trainingen worden de palen schoongemaakt met de desinfectiemiddelen.
  • Handcontactpunten zoals deurklinken worden regelmatig gedesinfecteerd.
  • Er is hand desinfectiemiddel aanwezig.
  • Bidons worden niet gedeeld, iedereen neemt een eigen bidon/drinkbeker mee.
  • Spelers en trainers blijven thuis als ze ziekteverschijnselen hebben.
  • Bij ziekteverschijnselen is de trainer gemachtigd om een speler te verzoeken de accommodatie te verlaten.

Kleedkamers

• Omkleden en schoenen verwisselen gebeurt thuis of in de kleedkamer.
  • Alleen de toiletten bij de kleedkamers zijn open.
  • De kleedkamers worden opengesteld om na de wedstrijden om te kunnen kleden, de douches mogen niet gebruikt worden.

Vervoer uitwedstrijden

• Bij het halen en brengen van jeugdleden verzoeken we spelers en ouders rekening te laten houden met eerder genoemde afstandsregels.
  • Spelers zijn bij voorkeur al omgekleed in hun sportkleding en -schoenen.
  • Bij uitwedstrijden is het toegestaan om met meerdere huishoudens in één auto te zitten. Mondkapjes zijn daarbij niet verplicht, maar wel geadviseerd. Mocht een speler of ouder dringend verzoek hebben op het gebruik van mondkapjes, dan kan dit afgestemd worden met de betreffende trainer van het team.