SGV wint bloedspannende streekderby

CULEMBORG – De korfballers van SGV troffen zaterdag streekgenoot Activitas in een zinderend duel thuis in de Interweij. De bezoekers lopen in na een achterstand, maar het fluitsignaal klinkt op 15-14.

In de eerste vier minuten pakken de Culemborgers een voorsprong van drie punten via Timon Mertens, Daphne Vermeulen en Martijn Verheij. Activitas toont zich een fel tegenstander en scoort tweemaal, waarna Mertens en Verheij nogmaals de korf vinden, 5-2. In een wedstrijd waarin alle spelers wilden lopen voor elkaar ging het fel tegen fel. Leuk om naar te kijken. Na een tegendoelpunt trakteren Mertens en Vermeulen het publiek nogmaals op twee treffers, gevolgd door weer een tegentreffer. Dan komen Lukas Verweij en Lennart Persoon op dreef en scoren. Na een tegenactie van de bezoekers, schiet Verheij nogmaals raak. De ruststand wordt na nog twee punten van Activitas en een van Persoon bepaald op 11-7.

Na de rust lag er voor de bezoekers de schone taak deze achterstand in te lopen. Dat deden ze ook, en hoe. Na 8 minuten stond het alweer 11-11. Toen was het even gedaan met de vruchtbare opleving van Activitas. SGV legde nog drie kansen in de korf via Verheij, Verweij, Naomi en Lennart Persoon, 15-11. Toch gaf Activitas zich nog lang niet gewonnen en vocht zich terug tot 15-14. In de laatste minuut misten de bezoekers nog een strafworp, waardoor de punten in Culemborg bleven. Na een bloedspannende slotfase blijft het 15-14 voor SGV.